Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare găzduieşte Concursul „Detecţia Pierderilor de Apă”
Florin Răchitan  - Luni, 11 Mai 2015

După ce societatea Apaserv a câştigat anul trecut concursul naţional organizat la Alba Iulia, în acest an Satu Mare va găzdui cea de-a VIII-a ediţie a Concursului „Detecţia Pierderilor de Apă” ce se va desfăşura în perioada 13 – 15 mai, cu participarea unui număr de 21 de companii de profil din România.

Detalii despre concurs au oferit luni, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Dorel Coica, directorul societăţii Apaserv, Dan Stegerean, şi inginerul-şef Matuz Bela.

Concursul propriu zis se va desfăşura pe parcursul unei singure zile, în 14 mai, şi constă în patru probe diferite care trebuie abordate de fiecare echipă competitoare, condiţiile de concurs fiind similare cu cele în care se desfăşoară activităţile obişnuite de detectare a pierderilor de apă din reţele.

Pentru fiecare probă o echipă are la dispoziţie 30 de minute pentru a găsi eventualele defecte şi a le indica pe hartă. Pentru detectarea pierderilor, echipele vor sosi cu utilajele speciale pe care le au în dotare. La final, rezultatele vor fi centralizate pe baza unui regulament.

Ediţia de anul trecut a fost câştigată de echipa din Satu Mare, care a reuşit să găsească toate defecţiunile de pe traseele din concurs, cu o eroare medie de 37 de cm. Concursul este organizat sub egida Asociaţiei Române a Apei, care va acorda şi premiile, cu sprijinul unor sponsori.

1154 vizite
Distribuie pe